Onze kennis en ervaring in acute zorg voor ketenpartners, burgers en bedrijven

Nieuws

nieuws

Sinds 20 oktober 2015 is de nieuwe HartslagNu App beschikbaar voor alle burgerhulpverleners in Nederland die in het bezit zijn van een smartphone.

Hartslag Nu is in beheer bij de Meldkamer. Bij elke melding van een reanimatie via 112 gaat direct een bericht uit naar mensen in de omgeving van het slachtoffer die een reanimatieopleiding hebben gehad en zich bij Hartslag Nu hebben aangemeld. Hartslag Nu geeft bij alarmering van burgerhulpverleners tevens door waar zich in de omgeving van het slachtoffer een AED bevindt en hoe deze (via een code) uit de behuizing te pakken is. Verder houdt de App rekening met de infrastructuur, zoals wegen, rivieren en bruggen. Het concept zorgt voor een naadloze aansluiting tussen alarmering, burgerhulpverlening en professionele hulpverlening

De App is beschikbaar voor alle burgerhulpverleners in Nederland. De App is te vinden in de Apple store en de Google Play Store onder de naam - hartslagnu -. Ook als u nog niet aangemeld bent bij HartslagNu is de App voor u te downloaden. U dient zich dan nog wel eerst te registreren.

Naast alarmering via de App blijft alarmering via een Sms-bericht bestaan. Als u de App uitzet (niet verwijderen!) wordt u op dat moment gealarmeerd via een Sms-bericht op basis van het opgegeven adres (of adressen). 

Note: Er wordt gevraagd om 'locatievoorziening' op uw smartphone op 'altijd' in te stellen voor de App. De App gebruikt niet continu uw GPS, maar deze dient wel altijd aan te staan.